Krumplis, savanyú káposztás fasírt hozzávalók:

500 g krumpli

1 tojás

csipet só

bors

2-3 kanál liszt

olaj a sütéshez

Töltelék

250 g savanyú káposzta

125 g maradék sült hús

1 fej hagyma

olaj

1 tojás

só, bors

Krumplis, savanyú káposztás fasírt elkészítése:

A fasírtokhoz a héjában főtt krumplit meghámozzuk, hagyjuk kihűlni, majd lereszeljük. A reszelt krumplit összevegyítjük a felvert tojással, a sóval, borssal és a liszttel. A keveréket jól összegyúrjuk, majd a liszttel meggyúrt deszkán egy hengert formázunk belőle.

A hengerből megfelelő nagyságú szeleteket vágunk le, ezekből fasírtot gyúrunk, amiket mindkét oldalán ropogósra sütünk a forró olajban.

Ezeket a krumplis savanyú káposztás fasírtokat sütés előtt sajttal vagy őrölt hússal tölthetjük, vagy a következő pikáns töltelékkel is: az apróra vágott káposztához hozzákeverjük az őrölt húst, vágott olajban pörkölt hagymát, tojást, sót, borsot.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 75 perc