Krumplis, savanyú káposztás fasírt hozzávalók:
500 g krumpli
1 tojás
csipet só
bors
2-3 kanál liszt
olaj a sütéshez
Töltelék
250 g savanyú káposzta
125 g maradék sült hús
1 fej hagyma
olaj
1 tojás
só, bors
Krumplis, savanyú káposztás fasírt elkészítése:
A fasírtokhoz a héjában főtt krumplit meghámozzuk, hagyjuk kihűlni, majd lereszeljük. A reszelt krumplit összevegyítjük a felvert tojással, a sóval, borssal és a liszttel. A keveréket jól összegyúrjuk, majd a liszttel meggyúrt deszkán egy hengert formázunk belőle.
A hengerből megfelelő nagyságú szeleteket vágunk le, ezekből fasírtot gyúrunk, amiket mindkét oldalán ropogósra sütünk a forró olajban.
Ezeket a krumplis savanyú káposztás fasírtokat sütés előtt sajttal vagy őrölt hússal tölthetjük, vagy a következő pikáns töltelékkel is: az apróra vágott káposztához hozzákeverjük az őrölt húst, vágott olajban pörkölt hagymát, tojást, sót, borsot.
0 hozzászólás