Krumplisaláta török módra hozzávalók:

fél kg krumpli

1 kígyóuborka

1 hagyma

fél csomó petrezselyem

1 ek olívaolaj

fél ek ecet

1 ek mustár

3 ek majonéz

bors

Krumplisaláta török módra elkészítése:

Hámozzuk meg a krumplit, vágjuk akkora darabokra, amekkora méretben a burgonyasalátában találkozni szeretnénk vele. (TIPP: Ne legyen túl kicsi, mert könnyebben szétfőhet)

A hagymát vágjuk vékony karikákra, a meghámozott uborkát kis kockákra, a petreszelymet pedig apróra.

Az olajat, mustárt, ecetet, majonézt, sót és borsot a tálban keverjük össze alaposan, majd tegyük hozzá az uborkát, hagymát, petrezselymet, majd a megfőtt krumplit is.

Figyeljünk rá, hogy mennyire szeretnénk szószosra a salátát. Ha nagyon, akkor ne tegyünk bele annyi krumplit, használjuk fel inkább másra.

 

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc