Krumplisaláta török módra hozzávalók:
fél kg krumpli
1 kígyóuborka
1 hagyma
fél csomó petrezselyem
1 ek olívaolaj
fél ek ecet
1 ek mustár
3 ek majonéz
só
bors
Krumplisaláta török módra elkészítése:
Hámozzuk meg a krumplit, vágjuk akkora darabokra, amekkora méretben a burgonyasalátában találkozni szeretnénk vele. (TIPP: Ne legyen túl kicsi, mert könnyebben szétfőhet)
A hagymát vágjuk vékony karikákra, a meghámozott uborkát kis kockákra, a petreszelymet pedig apróra.
Az olajat, mustárt, ecetet, majonézt, sót és borsot a tálban keverjük össze alaposan, majd tegyük hozzá az uborkát, hagymát, petrezselymet, majd a megfőtt krumplit is.
Figyeljünk rá, hogy mennyire szeretnénk szószosra a salátát. Ha nagyon, akkor ne tegyünk bele annyi krumplit, használjuk fel inkább másra.
0 hozzászólás