Krumplival rakott csirke hozzávalók:
csirke comb
mell, szárny (ki mit szeret)
1 kg krumpli
1 hagyma
só, bors
fűszerkeverék
rozmaring
kevés olaj
Krumplival rakott csirke elkészítése:
A krumplival rakott csirkéhez a húsdarabokat megmossuk, a krumplit, hagymát megpucoljuk, karikákra vágjuk.
Egy tűzálló tálba kevés olajat öntünk, alulra tesszük a krumpli 2/3-át, arra a húsokat, megszórjuk a fűszerekkel, rátesszük a hagymakarikákat, befedjük a maradék krumplival, sózzuk.
Alufóliával befedve a sütőben sütjük közepes lángon, amíg megpuhul a krumpli és a husi (kb.40 perc), majd levesszük az alufóliát, és anélkül sütjük, amíg megpirul a krumpli teteje.
0 hozzászólás