Krumplival rakott csirke hozzávalók:

csirke comb

mell, szárny (ki mit szeret)

1 kg krumpli

1 hagyma

só, bors

fűszerkeverék

rozmaring

kevés olaj

Krumplival rakott csirke elkészítése:

A krumplival rakott csirkéhez a húsdarabokat megmossuk, a krumplit, hagymát megpucoljuk, karikákra vágjuk.

Egy tűzálló tálba kevés olajat öntünk, alulra tesszük a krumpli 2/3-át, arra a húsokat, megszórjuk a fűszerekkel, rátesszük a hagymakarikákat, befedjük a maradék krumplival, sózzuk.

Alufóliával befedve a sütőben sütjük közepes lángon, amíg megpuhul a krumpli és a husi (kb.40 perc), majd levesszük az alufóliát, és anélkül sütjük, amíg megpirul a krumpli teteje.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc