Kukoricafelfújt csirke combbal hozzávalók:
4 darab csirkecomb
só
édes paprika
őrölt kömény
25 dkg apró makaróni tészta
40 dkg apró gomba
3 szál zöldhagyma
vaj a kikenéshez
2 evőkanál zsír
őrölt bors
1 doboz kukorica konzerv
20 dkg tejföl
Kukoricafelfújt csirke combbal elkészítése:
A csirkecombokat megtisztítjuk a bőrtől és kisebb darabokra vágjuk. Leöblítjük és egy szalvétában átitatjuk. Sózzuk, borsozzuk, megforgatjuk az édes paprikában, amelyet előre összekeverünk egy teáskanál összetört vagy őrölt köménymaggal. Külön sós vízbe megfőzzük a makaróni tésztát (minél apróbb legyen és ne túl lágy), leszűrjük és hagyjuk lecsorogni.
A gombát megtisztítjuk és négybe vágjuk. A zöldhagymát megmossuk és karikákra vágjuk. Egy tűzálló edényt kikenünk vajjal. A combok mindkét oldalát forró olajban megforgatjuk. A maradék olajban körülbelül 3 percig pároljuk a gombát és a zöldhagymát, folytonos kevergetés közben. Sóval és borssal meghintjük. Majd keverjük össze a makarónival és helyezzük a vajjal kikent edénybe. A csirkecombokat tegyük a tetejére.
A kukoricaszemeket kiszedjük a konzervdobozból, kevés tejföllel és sóval összekeverjük és ezt az egészet kimixereljük vagy kiturmixoljuk (ebben az esetben a tejfölt a végén keverjük hozzá). Az így kapott mártást rákenjük a csirkecombokra. 45 percig, hármas erősségen megsütjük.
0 hozzászólás