Kukoricafelfújt csirke combbal hozzávalók:

4 darab csirkecomb

édes paprika

őrölt kömény

25 dkg apró makaróni tészta

40 dkg apró gomba

3 szál zöldhagyma

vaj a kikenéshez

2 evőkanál zsír

őrölt bors

1 doboz kukorica konzerv

20 dkg tejföl

Kukoricafelfújt csirke combbal elkészítése:

A csirkecombokat megtisztítjuk a bőrtől és kisebb darabokra vágjuk. Leöblítjük és egy szalvétában átitatjuk. Sózzuk, borsozzuk, megforgatjuk az édes paprikában, amelyet előre összekeverünk egy teáskanál összetört vagy őrölt köménymaggal. Külön sós vízbe megfőzzük a makaróni tésztát (minél apróbb legyen és ne túl lágy), leszűrjük és hagyjuk lecsorogni.

A gombát megtisztítjuk és négybe vágjuk. A zöldhagymát megmossuk és karikákra vágjuk. Egy tűzálló edényt kikenünk vajjal. A combok mindkét oldalát forró olajban megforgatjuk. A maradék olajban körülbelül 3 percig pároljuk a gombát és a zöldhagymát, folytonos kevergetés közben. Sóval és borssal meghintjük. Majd keverjük össze a makarónival és helyezzük a vajjal kikent edénybe. A csirkecombokat tegyük a tetejére.

A kukoricaszemeket kiszedjük a konzervdobozból, kevés tejföllel és sóval összekeverjük és ezt az egészet kimixereljük vagy kiturmixoljuk (ebben az esetben a tejfölt a végén keverjük hozzá). Az így kapott mártást rákenjük a csirkecombokra. 45 percig, hármas erősségen megsütjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc