Kukoricakásával töltött töltike hozzávalók:
1 kg nagy szemű kukoricakása
fél kg füstölt szalonna
2-3 fej vöröshagyma
1 dkg bors
pirospaprika
2-3 gerezd fokhagyma vagy fokhagymakrém
1 db zöldpaprika
ízlés szerint só
olaj
Kukoricakásával töltött töltike elkészítése:
A tormaleveleket legerezdeljük, megmossuk.
A leveleket forró vízbe tesszük, kicsit megforgatjuk, kiszedjük. Ecetes, sós vízben két órán át áztatjuk, majd lemossuk.
A töltelékhez a kukoricakását előző este forró vízben beáztatjuk. A sonkát és a szalonnát apró kockákra vágjuk.
A hagymát is felaprítjuk, és olajon megdinszteljük.
A kásával összekeverjük, fűszerezzük és megtöltjük vele a leveleket.
Főzéskor paradicsommal ízesítjük.
Tölthetjük káposzta levélbe, karalábé levélbe, szőlőlevélbe, savanyú káposztába.
Különleges és finom egytálétel.
0 hozzászólás