Kukoricakásával töltött töltike hozzávalók:

1 kg nagy szemű kukoricakása

fél kg füstölt szalonna

2-3 fej vöröshagyma

1 dkg bors

pirospaprika

2-3 gerezd fokhagyma vagy fokhagymakrém

1 db zöldpaprika

ízlés szerint só

olaj

Kukoricakásával töltött töltike elkészítése:

A tormaleveleket legerezdeljük, megmossuk.

A leveleket forró vízbe tesszük, kicsit megforgatjuk, kiszedjük. Ecetes, sós vízben két órán át áztatjuk, majd lemossuk.

A töltelékhez a kukoricakását előző este forró vízben beáztatjuk. A sonkát és a szalonnát apró kockákra vágjuk.

A hagymát is felaprítjuk, és olajon megdinszteljük.

A kásával összekeverjük, fűszerezzük és megtöltjük vele a leveleket.

Főzéskor paradicsommal ízesítjük.

Tölthetjük káposzta levélbe, karalábé levélbe, szőlőlevélbe, savanyú káposztába.

Különleges és finom egytálétel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 70 perc