Kukoricapuding gyümölcslekvárral hozzávalók:

1 1/2 l tej

3 evőkanál kukoricaliszt
3 tojásfehérje
gyümölcslekvár

Kukoricapuding gyümölcslekvárral elkészítése:

Tedd főni a tejet, és mikor elkezdett forrni, add hozzá a vízben nedvesített kukoricalisztet. Eközben a tűzhely alacsony lángra legyen állítva.

Hagyd forrni 10 percig, s közben szüntelenül kavargasd egy fakanállal. Verd habbá a tojásfehérjéket, és add hozzá a puliszkához.

Folytonosan keverd, adj hozzá egy csipet sót, majd 2-3 perc után vedd le a tűzhelyről. Egy hidegvízbe mártott tálba öntsd bele a pudingot. Hagyd kihűlni. Formákban tálald, és a tetejére kenj gyümölcslekvárt.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc