Kukoricás-lilahagymás-tejszínes hús hozzávalók:

0,5 kg sertés hús (lapocka)

2 fej lila hagyma

1 fej vöröshagyma

2 kis darab fokhagyma

2,5 dl tejszín

2 ek. liszt

só, bors, majoranna

1 dobozos kukorica

tészta a körethez

Kukoricás-lilahagymás-tejszínes hús elkészítése:

A kétféle hagymát és a fokhagymát felkockázom, majd olajon megpirítom. Hozzáadom a csíkokra felvágott húst, majd fehéredésig pirítom. Én sertés húst használtam, de csirkemellel is nagyon finom és gyorsabban elkészül. Miután a hús kifehéredett sózom, borsozom, teszek hozzá majorannát, majd öntök hozzá kb. 1 dl vizet és puhára főzöm folytonos kavargatás mellett.

Miután a hús megpuhult, hozzáadom a konzerv kukoricát, majd együtt főzöm kicsit. Aztán a tejszín a liszttel csomómentesre kavarom és az egészhez hozzáöntöm. Egyet rottyan és már el is készült.
Főtt tésztával tálalom. Nagyon finom…

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc