Kukoricaszuflé gombával hozzávalók:
250 g kukoricaliszt
100 g vaj
1/4 kg gomba
2 fej hagyma
1 citrom leve
1 evőkanál liszt
1/2 csésze paradicsomszósz
apróra vágott friss petrezselyem
só
750 ml víz
Kukoricaszuflé gombával elkészítése:
Tegyük a kukoricalisztet forrásban lévő, sós vízbe, tegyünk bele egy megtisztított és apróra vágott hagymát, valamint felaprózott petrezselymet. Keverjük addig, amíg puliszka lesz belőle, majd helyezzük az edényt egy forrásban lévő, vízzel teli serpenyőbe, és hagyjuk főni 1 órát.
Rakjunk egy kis vajat egy serpenyőbe és pároljuk meg benne a megtisztított és felszeletelt gombát. Locsoljuk meg a tetejét egy citrom levével és pároljuk alacsony lángon, míg a gomba leve nagyjából elpárolog.
Ekkor adjuk hozzá a lisztet, az apróra vágott 2 hagymát és petrezselymet, majd öntsünk rá egy fél csésze vizet, és hagyjuk főni.
Borítsuk ki a felfújtat egy nagyobb tányérba, tegyünk rá pár gombát, és öntsük le a tetejét forró paradicsomszósszal.
0 hozzászólás