Labodás erdélyi leves hozzávalók:

1,5 kg laboda

20 dkg hagyma

10 dkg sárgarépa

10 dkg zellergyökér

20 dkg zöld hagyma

5 dkg zöld tárkony

10 dkg olaj

40 dkg joghurt vagy 20 dkg tejföl

3 tojás sárgája

5 dkg petrezselyemzöld

10 dkg rizs

5 dkg liszt

0,5 dl ecet

2 kg csontleves

4 dkg só

Labodás erdélyi leves elkészítése:

Meghámozzuk a labodát, jól megmossuk, majd csíkokra vágjuk. Ugyanígy járunk el a hagymával, sárgarépával, zellerrel, petrezslyemmel és zöld hagymával is, csakhogy ezeket apró kockákra vágjuk, nempedig csíkokra. A tojásokat megmossuk, fertőtlenítjük, majd elválasztjuk a sárgákat a fehérjéktől. Megszitáljuk a lisztet. A csontlevest hagyományos módon főzzük meg.

Az olajon megpárolt zellert, hagymát és sárgarépát megfőzzük ebben a levesben. Mikor ezek már majdnem megfőttek, hozzáadjuk a zöld hagymát, labodát és a rizset. 10 perc fővés után ecettel ízesítjük és hozzáadjuk a lisztből, tojás sárgákból és tejfölből vagy joghurtból készült masszát, a tarkonyt, kevés sót és további 10 percig főzzük.

A laboda levest melegen, petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc