Lágytojás másképpen hozzávalók:
2 személyre:
2 db tojás
2 dl tejszín
2 dl paradicsomszósz
só
bors
bazsalikom
2 db hőálló tálka
2 db pirítós
Lágytojás másképpen elkészítése:
Kedvetlen reggelre ébredtem, de egy finom reggeli segíthet továbblendülni. Belül folyós, kívül szilárd, akárcsak egy szuflé. Selymes, lágy, fűszeres. Ezt a receptet egyszer régen valamilyen magazinban olvastam és sajnos nem is emlékszem rá részletesen. Így a fantáziámra bíztam az elkészítését. Csak a kép villant be róla, és megkívántam.
Amúgy is zabpelyhes és tojásos ételekkel szeretem kezdeni a napot.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket felverjük, hozzákeverjük a tejszínt és a paradicsmszószt. Megfűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal.
Egy jenai tálba vizet töltünk, belehelyezzük a szuflé tálkákat, amelyekbe beleöntöttük 3/4 részig a szószt.
Előmelegített sütőben kb. 200 C°-on 2,5 percig sütjük, majd kivesszük. Gyorsan belecsúsztatunk 1-1 tojássárgáját és visszatesszük még 2,5 percre.
Akár sajttal meg is szórhatjuk a tetejét, és pirítóssal tálaljuk. Amikor kanalazzuk megtaláljuk a szétpukkadó, még folyós tojássárgáját. Isteni! Ezután csak jól folytatódhat egy nap!
A lágytojás receptjét az Illatok a konyhámból blog szerzője ajánlotta!
0 hozzászólás