Lágytojás másképpen hozzávalók:

2 személyre:

2 db tojás

2 dl tejszín

2 dl paradicsomszósz

bors

bazsalikom

2 db hőálló tálka

2 db pirítós

Lágytojás másképpen elkészítése:

Kedvetlen reggelre ébredtem, de egy finom reggeli segíthet továbblendülni. Belül folyós, kívül szilárd, akárcsak egy szuflé. Selymes, lágy, fűszeres. Ezt a receptet egyszer régen valamilyen magazinban olvastam és sajnos nem is emlékszem rá részletesen. Így a fantáziámra bíztam az elkészítését. Csak a kép villant be róla, és megkívántam.

Amúgy is zabpelyhes és tojásos ételekkel szeretem kezdeni a napot.

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket felverjük, hozzákeverjük a tejszínt és a paradicsmszószt. Megfűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal.

Egy jenai tálba vizet töltünk, belehelyezzük a szuflé tálkákat, amelyekbe beleöntöttük 3/4 részig a szószt.

Előmelegített sütőben kb. 200 C°-on 2,5 percig sütjük, majd kivesszük. Gyorsan belecsúsztatunk 1-1 tojássárgáját és visszatesszük még 2,5 percre.

Akár sajttal meg is szórhatjuk a tetejét, és pirítóssal tálaljuk. Amikor kanalazzuk megtaláljuk a szétpukkadó, még folyós tojássárgáját. Isteni! Ezután csak jól folytatódhat egy nap!

 

A lágytojás receptjét az Illatok a konyhámból blog szerzője ajánlotta!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 10 perc