Laktató dödölle hozzávalók:

krumpli (burgonya)

liszt

zsír

sok vöröshagyma

tejföl

Laktató dödölle elkészítése:

A dödölléhez a krumplit kockákra vágjuk, sós vízben megfőzzük, majd a víz egy részének leöntése után pürévé törjük. Lassú tűzön apránként adjuk hozzá a lisztet, egészen addig, amíg bírjuk keverni.

Ha úgy érezzük kész van, akkor húzzuk félre a tűzről, és egy serpenyőbe tegyünk két-három kanálnyi zsírt. A hagymát apróra vágva pírítsuk üvegesre, vagy ízlés szerint barnára.

Érdemes sok hagymát használni, mert úgy lesz finom. Ha kész a hagyma, egy evőkanalállal szaggassunk bele kis gombócokat a püréből. Ha a kanalat belemártjuk a zsírba, a gombócok nem ragadnak nagyon össze.

A gombócokat görgessük bele a hagymába, hogy az ráragadjon az oldalukra.

A dödöllét frissen, fórrón tállaljuk, ízlés szerint sózva, tejfölözve.

Iszonyatosan laktató étel!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc