Laktató dödölle hozzávalók:
krumpli (burgonya)
liszt
zsír
sok vöröshagyma
tejföl
só
Laktató dödölle elkészítése:
A dödölléhez a krumplit kockákra vágjuk, sós vízben megfőzzük, majd a víz egy részének leöntése után pürévé törjük. Lassú tűzön apránként adjuk hozzá a lisztet, egészen addig, amíg bírjuk keverni.
Ha úgy érezzük kész van, akkor húzzuk félre a tűzről, és egy serpenyőbe tegyünk két-három kanálnyi zsírt. A hagymát apróra vágva pírítsuk üvegesre, vagy ízlés szerint barnára.
Érdemes sok hagymát használni, mert úgy lesz finom. Ha kész a hagyma, egy evőkanalállal szaggassunk bele kis gombócokat a püréből. Ha a kanalat belemártjuk a zsírba, a gombócok nem ragadnak nagyon össze.
A gombócokat görgessük bele a hagymába, hogy az ráragadjon az oldalukra.
A dödöllét frissen, fórrón tállaljuk, ízlés szerint sózva, tejfölözve.
Iszonyatosan laktató étel!
0 hozzászólás