Lángos fánk hozzávalók:

0,5 kg liszt

3 dkg élesztő

1 dl langyos, enyhén cukros tej

langyos víz

étolaj a kisütéshez

Lángos fánk elkészítése:

Az élesztőt a langyos tejben meleg helyen megkelesztjük. Tálba (akkorába, hogy legyen helye megkelni a tésztának) öntjük a lisztet, összekeverjük ízlés szerint sóval (kb. 1 dkg). Közepébe öntjük a felfuttatott élesztőt és annyi langyos vizet teszünk hozzá, hogy kissé lágy tésztát kapjunk.

Kézzel 10 percig, géppel 2-3 percig dagasztjuk, majd meglisztezzük a tetejét és konyharuhával letakarva langyos helyen kelesztjük kb. másfélszeresére (ha túlkel a tészta, akkor kemény lesz sütés után).

Ha megkelt, akkor lisztezett gyúródeszkára kiöntjük és ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk. Kisebb (kb. 3-3,5 cm átmérőjű) pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és forró olajban kisütjük mindkét oldalát.

Mártásos húsokhoz (pl. oregánós szaftos hús) adjuk vagy hamburgerként is lehet használni.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 100 perc