Lapcsánka kicsit másképp hozzávalók:

1 kg krumpli

1 tojás

só, feketebors

30 dkg csirkemáj

1 csokor petrezselyem apróra vágva

liszt amennyit a krumpli felvesz

Lapcsánka kicsit másképp elkészítése:

Meghámozzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük a krumplit, megsózzuk, megborsozzuk és beleütjük az egész tojást.

Összekeverjük és eldolgozzuk a liszttel. Sűrű palacsintatészta állagúnak kell lennie. Ha túl tömör lenne a tészta, egy kis tejjel hígítsuk fel.

Kis darabokra vágjuk a májat, majd kevés olajon nagy tűzön a petrezselyemmel együtt megfuttatjuk. Nem kell megpirítani, épp csak a leve főjön el. Ezt a ragut hozzáadjuk a lapcsánka tésztájához, jól összekeverjük, majd utánafűszerezzük ízlés szerint.

Nagyobb palacsintasütőben olajat forrósítunk és közepesnél nagyobb tűzön tenyérnyi lapokat sütünk a masszából (kb. 1/2 ujjnyi vastag legyen).

Lehet hideg tejföllel is enni, vagy köretnek húsok mellé.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc