Lapcsánka kicsit másképp hozzávalók:
1 kg krumpli
1 tojás
só, feketebors
30 dkg csirkemáj
1 csokor petrezselyem apróra vágva
liszt amennyit a krumpli felvesz
Lapcsánka kicsit másképp elkészítése:
Meghámozzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük a krumplit, megsózzuk, megborsozzuk és beleütjük az egész tojást.
Összekeverjük és eldolgozzuk a liszttel. Sűrű palacsintatészta állagúnak kell lennie. Ha túl tömör lenne a tészta, egy kis tejjel hígítsuk fel.
Kis darabokra vágjuk a májat, majd kevés olajon nagy tűzön a petrezselyemmel együtt megfuttatjuk. Nem kell megpirítani, épp csak a leve főjön el. Ezt a ragut hozzáadjuk a lapcsánka tésztájához, jól összekeverjük, majd utánafűszerezzük ízlés szerint.
Nagyobb palacsintasütőben olajat forrósítunk és közepesnél nagyobb tűzön tenyérnyi lapokat sütünk a masszából (kb. 1/2 ujjnyi vastag legyen).
Lehet hideg tejföllel is enni, vagy köretnek húsok mellé.
0 hozzászólás