Laskagombafasírt hozzávalók:
500 g laskagomba
2-3 gerezd fokhagyma
4 tojás
2 evőkanál liszt
bors, só
paprika
Laskagombafasírt elkészítése:
Főzd meg kicsit a gombákat (amíg megpuhulnak), majd vágd apróra a konyhai robotgéppel. Add hozzá az egész tojásokat, lisztet, zúzott fokhagymát, sót, borsot ízlés szerint és egy kis paprikát a szín miatt (opcionális).
Homogenizáld és kanalazz kis gombócokat a forró olajba. Nyomogasd meg kicsit a kanállal, hogy egyenletesen süljenek, majd fordítsd a másik oldalukra. Használhatsz konzerves gombát is, de azt nem kell megfőzni.
Egyszerű, finom és kiadós vegetáriánus fasírt!
Tálald burgonyapürével vagy hasábburgonyával és paradicsommártással. Én Kung Pao tésztával ettem.
0 hozzászólás