Lazac Santa Maria módra hozzávalók:
Fél dl extra szűz olívaolaj
Csipetnyi bazsalikom
8-10 szelet lazacfilé
1 nagy fej lilahagyma
3 dl száraz fehér bor
Babérlevél
Csipetnyi fehérbors
2 dkg vaj
2-3 salátalevél
Kevés só
Néhány paprikával töltött olívabogyó
Lazac Santa Maria módra elkészítése:
Az extra szűz olívaolajba csipetnyi bazsalikomot teszünk, melyben hirtelen mindkét oldalán kisütjük az egyformára szeletelt lazacfiléket.
Melegen tartjuk, majd egy nagy fej lilahagymát karikára vágunk, megpároljuk 3 deciliter száraz fehérborban, egy babérlevéllel, csipetnyi fehérborssal és egy szelet vajjal.
A színhatás kedvéért tálaláskor salátalevélre helyezzük a kisütött lazacszeleteket, ízlés szerint sózzuk, majd ráhalmozzuk a borban párolt lilahagymát. Paprikával töltött olívabogyóval díszítjük, pirítóskenyérrel kínáljuk.
0 hozzászólás