Lecsó hozzávalók:

6 személyre

2 kg zöldpaprika

70 dkg paradicsom

20 dkg vöröshagyma

10 dkg zsír

pirospaprika

Lecsó elkészítése:

A felhevített zsiradékon fonnyaszd meg a felkockázott hagymát.

Húzd le a tűzről, keverj el benne egy csapott evőkanálnyi édespaprikát, add hozzá a felvágott (és magjaitól megtisztított) zöldpaprikát, majd tedd vissza a tűzre.

3-4 perccel később tedd bele a meghámozott, felvágott paradicsomot is.

Keverd össze, sózd meg és fedő nélkül forrald, amíg bő levet nem ereszt.

Amikor a paprika és a paradicsom már összeesett, csökkentsd a tüzet és a lecsót fedő alatt párold puhára.

Sült szalonnával, virslivel, debrecenivel, tojással és hasonlókkal szinte korlát nélkül dúsítható.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc