Lecsó télire hozzávalók:

50-70 dkg sertészsír
2 kg vöröshagyma
4 kg lecsó paprika
2 kg paradicsom
2 dkg szalicil

Lecsó télire elkészítése:

A vöröshagymát a zsíron megfonnyasztjuk, majd rádobjuk a darabolt paprikát, sózzuk.

Miután kiadta levét, amely kissé elfőtt rárakjuk a darabolt paradicsomot. Összefőzzük.

Amint megfőtt, de még nem teljesen kész hozzáadjuk a szalicilt. Tiszta üvegekbe teljesen tele töltjük és amennyire tudjuk rászorítjuk a kupakot és fejre állítjuk 5 percre.

Ezután a lecsót száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Felhasználás előtt pirítsunk alá füstölt szalonnát majd erre öntsük a lecsót, forraljuk ki és ízesítsük után. Rakhatunk a szalonnára pirospaprikát is. Tálaljuk frissensült kenyérrel, vagy natúr szelet hús mellé.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc