Lecsós rakott hús hozzávalók:
6-8 szelet sertés tarja, comb (de használhatunk csirke vagy pulykamellet is)
só, bors
fokhagymakrém
ételízesítő
olaj
1 kg burgonya
1 nagyobb cukkini
1 padlizsán
1 patiszon
kész lecsó (kb 2 személyes adag) vagy a hozzávalók (paprika, paradicsom, hagyma)
sajt – elhagyható
Lecsós rakott hús elkészítése:
A húst megsózom, befűszerezem – csirkemellhez tehetünk kakukkfüvet, sertéscombhoz pedig a majorannát részesítsük előnyben!
A krumplit meghámozom és karikákra szeletelem, és a többi zöldséget is ugyanúgy. A padlizsánt hámozzuk meg, a cukkinit nem kötelező, ha friss és zsenge.
Egy akkora tepsit (tipp: inkább hőálló üvegtálat vagy kerámiatálat) kicsit kiolajozok, amibe az ízlés szerint fűszerezett hússzeleteket vagy darabokat egymás mellé tudom fektetni. A húsra krumpli, és a többi zöldség szépen sorban, amíg el nem fogy. A zöldségeket sóval és ételízesítővel szórom be.
Az egésznek a tetejére egy kis bacon szalonna, olaj, majd a lecsó kerül.
A hústól és a zöldségektől függ, mennyi idő alatt készül el. A sertéshúsnak több idő kell, ezt 3/4 – 1 órát is kell alufólia alatt párolni, mielőtt elkezdenénk pirítani a tetejét.
Ha nem lecsót, hanem a paradicsomot, paprikát és hagymát nyersen tesszük a krumplira, szintén többet kell várnunk. A paradicsom ugyanis sok levet enged, ami miatt hosszabb lesz a főzés folyamata.
Tehetünk sajtot az egész tetjére, amely majd szépen rásül az egészre.
A leggyorsabb recept: Válasszuk a csirkehúst, és készítsük el előre a lecsót – akár a cukkinit és a padlizsánt is tegyük bele, sőt, a krumplit is előfőzhetjük, hogy biztosra megpuhuljon. Így, ha mindent előkészítettünk, nem kell alufóliát tenni a tepsire.
+1 Tipp: Ha szereted a csípőset, a lecsóba tegyél Erős Pistát vagy erős paprikát!
0 hozzászólás