Lekváros kosárkák hozzávalók:
500 g liszt (szitált)
60 g cukor
2 tasak vaníliás cukor
2 tojás sárgája
80 g vaj
1 kocka élesztő (25 g)
250 ml tej
egy csipet só
Lekváros kosárkák elkészítése:
Az élesztőt keverd össze 100 ml meleg tejjel, 1 teáskanál cukorral. A liszt közepén hozz létre egy üreget, és öntsd bele az élesztős keveréket.
A maradék cukrot és a vaníliás cukrot fel kell oldani a megmaradt meleg tejben, a tojássárgát keverd össze a sóval, a vajat olvaszd meg, majd mindezeket hozzá kell adni a liszthez, mikor az élesztő megduzzadt.
Keverd össze mindezt egy fakanállal.
Kézzel meg kell gyúrni, amíg egy rugalmas tésztát kapsz.
Hagyd kelni meleg helyen, amíg kétszeres térfogatot ér el (kb. 30-40 perc).
A lisztes asztalra borítsd ki a tésztát, szórd meg liszttel, majd nyújtsd ki kb. 1 cm vastagságúra.
Egy csésze segítségével vágj ki kör alakokat, tedd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és hagyd még vagy 15 percig kelni.
Egy tojássárgáját keverj el egy kis tejjel.
Ha lejárt a 15 perc, mindegyik kör formába csinálj egy mélyedést (például egy kisebb csésze aljával).
Kend be őket a tojássárgás keverékkel.
A bemélyedésekbe tegyél lekvárt, ha lehet ne túl leveseseket.
175°C fokra előmelegített sütőbe kell tenni. 20 perc után ellenőrizd.
A sütőben a lekvár kifolyhat a mélyedésekből, ezért rögtön le kell szedni a papírról, mikor kivetted a sütőből, később nagyon nehéz lesz.
A receptet Pocahontas ajánlotta.
0 hozzászólás