Lekváros kosárkák hozzávalók:

500 g liszt (szitált)
60 g cukor
2 tasak vaníliás cukor
2 tojás sárgája
80 g vaj
1 kocka élesztő (25 g)
250 ml tej
egy csipet só

Lekváros kosárkák elkészítése:

Az élesztőt keverd össze 100 ml meleg tejjel, 1 teáskanál cukorral. A liszt közepén hozz létre egy üreget, és öntsd bele az élesztős keveréket.

A maradék cukrot és a vaníliás cukrot fel kell oldani a megmaradt meleg tejben, a tojássárgát keverd össze a sóval, a vajat olvaszd meg, majd mindezeket hozzá kell adni a liszthez, mikor az élesztő megduzzadt.

Keverd össze mindezt egy fakanállal.

Kézzel meg kell gyúrni, amíg egy rugalmas tésztát kapsz.

Hagyd kelni meleg helyen, amíg kétszeres térfogatot ér el (kb. 30-40 perc).

A lisztes asztalra borítsd ki a tésztát, szórd meg liszttel, majd nyújtsd ki kb. 1 cm vastagságúra.

Egy csésze segítségével vágj ki kör alakokat, tedd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és hagyd még vagy 15 percig kelni.

Egy tojássárgáját keverj el egy kis tejjel.

Ha lejárt a 15 perc, mindegyik kör formába csinálj egy mélyedést (például egy kisebb csésze aljával).

Kend be őket a tojássárgás keverékkel.

A bemélyedésekbe tegyél lekvárt, ha lehet ne túl leveseseket.

175°C fokra előmelegített sütőbe kell tenni. 20 perc után ellenőrizd.

A sütőben a lekvár kifolyhat a mélyedésekből, ezért rögtön le kell szedni a papírról, mikor kivetted a sütőből, később nagyon nehéz lesz.

 

A receptet Pocahontas ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 100 perc