Lekváros piskótatekercs hozzávalók:
4 tojás
4 evőkanál liszt
4 evőkanál cukor
vanília esenc
töltelék: lekvár vagy csokikrém
Lekváros piskótatekercs elkészítése:
A tojássárgákat szétválasztod a fehérjéktől: a fehérjéket egy külön tálba teszed, a sárgákat pedig elkavarod a cukorral.
A fehérjékből habot versz.
A cukorral elkavart sárgákat a habra öntöd, hozzáadod a lisztet és a vanília esencet, majd jól elkavarod.
A masszát egy vajjal megkent és liszttel megszórt tepsibe öntöd (sütőpapirral is lehet).
175 fokon 10-15 percig sütöd (vigyázat mert hamar sül, 8-10 perc után megszúrkálhatod egy fogpiszkálóval, hogy rájöjj hogy megvan-e sülve vagy sem).
Ha megsült, egy nedves kendőre borítod és megkened lekvárral vagy csokikrémmel.
Végül, a nedves kendő segítségével, óvatosan feltekered.
Bevonod alufóliával és a fagyasztóba teszed.
Közben gőz felett megolvasztasz néhány darab étcsokoládét és a tekercsre csorgatod. Ha úgy tetszik, porcukorral is megszórhatod.
A receptet Pocahontas ajánlotta.
0 hozzászólás