Lencsefőzelék hozzávalók:
35 dkg lencse
diónyi vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só
rátás
Lencsefőzelék elkészítése:
A főzés megkezdése előtt néhány órával tésztaszűrőben, folyó víz alatt mossunk meg 35 dkg megtisztított lencsét, tegyük egy zománcozott edénybe, és öntsünk rá 9 dl vizet. 3–4 órás áztatás után adjunk hozzá egy diónyi vöröshagymát, 2 gerezd fokhagymát és 1 púpozott mokkáskanál sót, majd fedő alatt főzzük min. 15 percig, amíg megpuhul.
Ha a lencse túl sok vizet szívott fel, akkor öntsünk rá még annyit, hogy ellepje. Utána távolítsuk el belőle a hagymákat és rántsuk be. Aki szereti, tehet a főzővízbe 1 babérlevelet is. Ebben az esetben az elkészült főzeléket kevés almaecettel savanyítani kell.
0 hozzászólás