Lengyel göngyölt hering gombával hozzávalók:

60 dkg sózott heringfilé

3 fej hagyma

2-3 evőkanál olaj

5 dkg szárított gomba

3-4 kovászos uborka

petrezselyem

só, bors

Lengyel göngyölt hering gombával elkészítése:

A lengyel göngyölt heringhez a gombát néhány órára beáztatjuk, majd az áztató lében megfőzzük, kevés sóval. A sózott heringfilét kiáztatjuk, majd megszárítjuk, lehúzzuk a bőrét és eltávolítjuk a szálkákat. Apróra felkockázzuk a hagymát, és olajban üvegesre sütjük.

A lerázott gombát apróra felvágjuk, hozzáadjuk a hagymához, néhány percig pároljuk. Ízlés szerint fűszerezzük és összekeverjük a petrezselyemmel. Minden heringszeletre ebből a masszából helyezünk, majd a szeleteket feltekerjük, és fogpiszkálóval átszúrjuk.

Tálalás előtt kovászos uborkaszeletekkel díszítjük. Rozskenyérrel tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc