Lengyel göngyölt hering gombával hozzávalók:
60 dkg sózott heringfilé
3 fej hagyma
2-3 evőkanál olaj
5 dkg szárított gomba
3-4 kovászos uborka
petrezselyem
só, bors
Lengyel göngyölt hering gombával elkészítése:
A lengyel göngyölt heringhez a gombát néhány órára beáztatjuk, majd az áztató lében megfőzzük, kevés sóval. A sózott heringfilét kiáztatjuk, majd megszárítjuk, lehúzzuk a bőrét és eltávolítjuk a szálkákat. Apróra felkockázzuk a hagymát, és olajban üvegesre sütjük.
A lerázott gombát apróra felvágjuk, hozzáadjuk a hagymához, néhány percig pároljuk. Ízlés szerint fűszerezzük és összekeverjük a petrezselyemmel. Minden heringszeletre ebből a masszából helyezünk, majd a szeleteket feltekerjük, és fogpiszkálóval átszúrjuk.
Tálalás előtt kovászos uborkaszeletekkel díszítjük. Rozskenyérrel tálaljuk.
0 hozzászólás