Lepcsánka tésztában sült csirkemell hozzávalók:

4 szelet csirkemell

só, bors

2 evőkanál liszt

1 tojás

egy csokor petrezselyem

őrölt kömény

3-4 evőkanál liszt

2 evőkanál tejföl

2 gerezd fokhagyma

fél fej vöröshagyma

3 közepes burgonya

Lepcsánka tésztában sült csirkemell elkészítése:

A kiklopfolt csirkemell szeleteket sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe meghempergetve félretesszük.

A nyers burgonyát meghámozzuk és lereszeljük nagylyukú reszelőn. A vöröshagymát felaprítjuk, a fokhagymát összezúzzuk.

A burgonyás masszát keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a kétféle hagymát, a tojást, a tejfölt, a lisztet, majd petrezselyemzölddel, őrölt fűszerköménnyel, sóval, borssal fűszerezve az egészet jól összedolgozzuk.

A hússzeleteket a burgonyás masszába forgatjuk, úgy, hogy a massza mindenhol bevonja.

Utána bő, közepesen forró olajban mindkét oldalukat megsütjük.

A lepcsánkát kivesszük a serpenyőből, papírtörlőn jól lecsöpögtetjük, és előmelegített sütőben melegen tartjuk, míg ki nem sütjük az egészet.

Mivel a burgonyás bunda egyben laktató köret is, ezt a fogást önmagában, különféle salátákkal, savanyúságokkal tálaljuk.

 

Az egytálétel receptet MolnarAndi ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc