Lepcsánka tésztában sült csirkemell hozzávalók:
4 szelet csirkemell
só, bors
2 evőkanál liszt
1 tojás
só
egy csokor petrezselyem
őrölt kömény
3-4 evőkanál liszt
2 evőkanál tejföl
2 gerezd fokhagyma
fél fej vöröshagyma
3 közepes burgonya
Lepcsánka tésztában sült csirkemell elkészítése:
A kiklopfolt csirkemell szeleteket sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe meghempergetve félretesszük.
A nyers burgonyát meghámozzuk és lereszeljük nagylyukú reszelőn. A vöröshagymát felaprítjuk, a fokhagymát összezúzzuk.
A burgonyás masszát keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a kétféle hagymát, a tojást, a tejfölt, a lisztet, majd petrezselyemzölddel, őrölt fűszerköménnyel, sóval, borssal fűszerezve az egészet jól összedolgozzuk.
A hússzeleteket a burgonyás masszába forgatjuk, úgy, hogy a massza mindenhol bevonja.
Utána bő, közepesen forró olajban mindkét oldalukat megsütjük.
A lepcsánkát kivesszük a serpenyőből, papírtörlőn jól lecsöpögtetjük, és előmelegített sütőben melegen tartjuk, míg ki nem sütjük az egészet.
Mivel a burgonyás bunda egyben laktató köret is, ezt a fogást önmagában, különféle salátákkal, savanyúságokkal tálaljuk.
Az egytálétel receptet MolnarAndi ajánlotta.
0 hozzászólás