Lerben készült kacsasült hozzávalók:
egy kacsa
5 gerezd fokhagyma
szójaszósz
só, bors
zöld bors
kakukkfű
zsálya
2 narancs
kacsa zsír
500 ml zöldségleves
rozmaring
szerecsendió
Lerben készült kacsasült elkészítése:
Tisztítsuk meg a kacsát és tegyük egy magsabb falu tepsibe.
Egy másik tálban keverjük össze a kifacsart narancsnak a levét, a kacsa zsírt, az összepréselt fokhagymát, a szójaszószt és a többi őrölt és tört fűszert.
Ezt a keveréket masszírozzuk bele a kacsa összes részébe és ami megmarad öntsük rá.
A félbevágott narancsot (még akkor is ha ki lett facsarva) tegyük a kacsa belsejébe 2 rozmaring ággal együtt.
Mielőtt betennénk az előre felmelegített sütőbe, hozzáadjuk a levest is.
2 órát hagyjuk a sütőben, míg a hús jól át nem sül és a bőre meg nem pirul. Néha néha meg kell locsolni a kacsát a tepsiben lévő szósszal. A hús mellé még tehetünk egyébb zöldségeket is, amit utólag felhasználhatunk köretként. Ilyen lehet a hagyományos burgonya, a sárgarépa, cékla vagy zeller.
Miután a kacsa kész, tegyük egy darab fára, takarjuk be alufóliával és hagyjuk kihűlni. Szedjük ki a többi zöldséget is egy tálba.
A tepsit tegyük fel a tűzhelyre és mikor el kezd sercegni öntsünk rá egy pohár száraz vörösbort és kaparjuk fel a tepsi alját.
Ha azt akarjuk, hogy a szósz sűrűbb legyen hozzáadhatunk egy kiskanál lisztet.
Szűrjük le és tegyük egy szószos tálba.
0 hozzászólás