Lerben sült halfilé burgonyával hozzávalók:
olívaolaj
hagyma
tőkehalfilé
burgonya
petrezselyem
fokhagyma
só
bors
víz
Lerben sült halfilé burgonyával elkészítése:
Egy tepsibe öntünk olívaolajat, ebbe teszünk karikákra vágott hagymát, valamint a halfiléket. Ezt megöntözzük egy fokhagymamártással, amit fokhagymából, olívaolajból és sóból állítottunk elő. Pár darab burgonyát meghámozunk és karikákra vágunk, majd ezeket rárakjuk a halfilé tetejére. Szórunk rá sót, borsot és petrezselymet, valamint egy kis olívaolajat. Lefedjük alufóliával és betesszük a sütőbe. Mikor megsült, levesszük a fóliát és visszatesszük pár percre, hogy megpiruljon a teteje.
Puliszkával és tejfölös fokhagyma mártással tálaljuk.
A lerben sült halfilé burgonyával receptet BD ajánlotta.
0 hozzászólás