Lerben sült krumpli hozzávalók:
1 kg vastagabb szeletekre vágott krumpli
2 kanál olaj
2-3 kanál zsemlemorzsa
só, fűszerek
Lerben sült krumpli elkészítése:
Mielőtt elkezdenénk a sütést-főzést, 180°C ra állítsuk be a lert, egy edénybe tegyünk vizet és sót főni.
Meghámozzuk a krumplit, vastagabb, legalább 1 cm vastagságú pálcikákra vágjuk és tegyük bele a már fővésben levő vízbe, hagyjuk főni kb 10 percig. Nem kell túlságosan megfőzni a krumplikat, nehogy széttörjenek, és kell vigyázni, hogy ne törjük össze a habzókanállal.
Kirakjuk a sütő nagy tepsijébe, amit sütőpapírral kibélelünk, megspriccoljuk olajjal, a kezünkkel összekeverjük. A krumplikat “megfürdetjük” 2-3 kanál zsemlemorzsában (minél több zsemlemorzsában “fürdetjük” meg, annál ropogósabbak lesznek), megfűszerezzük (rozmaring, csípős szárított zöldség stb.).
Forró lerben, 180-190°C-on, kb 40-45 percig sütjük, míg meg nem pirulnak.
Joghurt, majonéz és fokhagyma szósszal tálalhatjuk.
0 hozzászólás