Lerben sült süllő hozzávalók:

4 személyre

4 darab friss süllő

egy nagy vöröshagyma

50 ml olaj

7-8 gerezd fokhagyma

egy pohár száraz fehérbor

200 ml paradicsomlé

50 gr liszt

só, bors

3-4 babérlevél

szárított fűszerkeverék (kakukkfű, babérlevél, bazsalikom, majoranna, oregánó)

Lerben sült süllő elkészítése:

A megmosott és a felporciózott halakat megsózzuk és mindkét oldalát meglisztezzük. Forró olajban megsütjük, majd kivesszük és egy yena-i tálba vagy egy kis tálcára helyezzük.

Az olajban amiben megsütöttük a halakat megpároljuk a felvágott hagymát (amíg üveges nem lessz), majd hozzáadjuk az összetört fokhagymát és a paradicsomlét. Jól összekeverjük és izlés szerint fűszerezzük sóval, borssal és a fűszerkeverékekkel.

Hagyjuk míg besűrűsödik a mártás majd felöntjük egy pohár száraz fehér borral.

Hagyjuk még forrni 2-3-at, majd a mártást a halra öntjük, hozzáadunk még babérlevelet és a sütőbe tesszük körülbelül 10 percre.

A receptet ani67 ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc