Lerben sült süllő hozzávalók:
4 személyre
4 darab friss süllő
egy nagy vöröshagyma
50 ml olaj
7-8 gerezd fokhagyma
egy pohár száraz fehérbor
200 ml paradicsomlé
50 gr liszt
só, bors
3-4 babérlevél
szárított fűszerkeverék (kakukkfű, babérlevél, bazsalikom, majoranna, oregánó)
Lerben sült süllő elkészítése:
A megmosott és a felporciózott halakat megsózzuk és mindkét oldalát meglisztezzük. Forró olajban megsütjük, majd kivesszük és egy yena-i tálba vagy egy kis tálcára helyezzük.
Az olajban amiben megsütöttük a halakat megpároljuk a felvágott hagymát (amíg üveges nem lessz), majd hozzáadjuk az összetört fokhagymát és a paradicsomlét. Jól összekeverjük és izlés szerint fűszerezzük sóval, borssal és a fűszerkeverékekkel.
Hagyjuk míg besűrűsödik a mártás majd felöntjük egy pohár száraz fehér borral.
Hagyjuk még forrni 2-3-at, majd a mártást a halra öntjük, hozzáadunk még babérlevelet és a sütőbe tesszük körülbelül 10 percre.
A receptet ani67 ajánlotta.
0 hozzászólás