Lerben sült zöldségek hozzávalók:
3 evőkanál olívaolaj
1 édes hagyma
1 gerezd fokhagyma
3-4 paprika
4-5 paradicsom
250 ml paradicsomlé
4 tojás
egy kis tejszín
só, bors
paprika
petrezselyem a díszítéshez
Lerben sült zöldségek elkészítése:
Forrósítsd fel az olajat, és párold a hagymát 3-5 percig, amíg megpuhul.
Add hozzá a paprikát, keverd össze, és 7-8 percig hagyd a lángon.
Tedd bele a szeletelt paradicsomot, és öntsd bele a paradicsomlét. Ízlés szerint fűszerezd.
Fedd le, és alacsony lángon főzd kb. 10 percig.
Állítsd be a sütőt 180°C fokra. Helyezd hőálló sütőedénybebe, és törd rá a tojásokat.
A tojásokra önts egy kis tejszínt.
Szórd meg paprikával és borssal (opcionális), és helyezd a sütőbe, amíg a tojás elkészül (15-20 perc).
Díszítsd petrezselyemmel.
Tésztával is tálalható.
A receptet Rroxana ajánlotta.
0 hozzászólás