Lestyános halászlé korpaciberével hozzávalók:

1/2 l víz

6 db hal

1 répa

1 petrezselyem gyökér

2 hagyma

2-3 csésze korpacibere – helyettesíthető ecettel vagy citromlével

4-5 paradicsom vagy 200 ml paradicsomlé

zöld petrezselyem

lestyán

Lestyános halászlé korpaciberével elkészítése:

A leveshez sós vízben megfőzzük a finomra vágott zöldségeket és az apróra vágott hagymát. Mikor a zöldségek jól megfőttek a levesbe öntjük a korpaciberét és az előzőleg besózott haldarabokat. Közepes lángon főzzük, hogy ne menjenek szét a haldarabok.

Paradicsom szeleteket vagy paradicsomlét adunk még hozzá.

Ízlés szerint hidegen vagy melegen is fogyasztható petrezselyem zölddel vagy lestyánnal megszórva. A levesbe tehetünk egy csésze rizst is, miután a zöldségek már megfőttek.

Zöldségek nélkül is elkészíthető.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc