Lestyános halászlé korpaciberével hozzávalók:
1/2 l víz
6 db hal
1 répa
1 petrezselyem gyökér
2 hagyma
só
2-3 csésze korpacibere – helyettesíthető ecettel vagy citromlével
4-5 paradicsom vagy 200 ml paradicsomlé
zöld petrezselyem
lestyán
Lestyános halászlé korpaciberével elkészítése:
A leveshez sós vízben megfőzzük a finomra vágott zöldségeket és az apróra vágott hagymát. Mikor a zöldségek jól megfőttek a levesbe öntjük a korpaciberét és az előzőleg besózott haldarabokat. Közepes lángon főzzük, hogy ne menjenek szét a haldarabok.
Paradicsom szeleteket vagy paradicsomlét adunk még hozzá.
Ízlés szerint hidegen vagy melegen is fogyasztható petrezselyem zölddel vagy lestyánnal megszórva. A levesbe tehetünk egy csésze rizst is, miután a zöldségek már megfőttek.
Zöldségek nélkül is elkészíthető.
0 hozzászólás