Levendulás keksz hozzávalók:
30 deka liszt
15 deka kristálycukor
15 deka hideg vaj kockákra vágva
1,5 evőkanál levendulavirág
1 tojás
2 evőkanál hideg víz
késhegynyi só
Levendulás keksz elkészítése:
A lisztet, a sót, és a vajat beleöntjük egy tálba és kezünkkel lazán összedolgozzuk, amíg szemcsés állaga lesz.
Hozzáadjuk a cukrot, a levendulavirágot, még egyszer összekeverjük, majd hozzátesszük a tojást és a vizet.
Addig gyúrjuk, amíg összeáll a tészta.
Lelapítjuk, fóliába csomagoljuk és a hűtőbe tesszük fél órára.
A sütőt 180 fokra hevítjük.
Kivesszük a tésztát a hűtőből és 4-5 mm vastagságú lappá nyújtjuk.
Megszórjuk liszttel és kekszformával, vagy egy pohárral kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket és 12-15 percig sütjük, amíg kissé megbarnulnak.
0 hozzászólás