Levendulás keksz hozzávalók:

30 deka liszt

15 deka kristálycukor

15 deka hideg vaj kockákra vágva

1,5 evőkanál levendulavirág

1 tojás

2 evőkanál hideg víz

késhegynyi só

Levendulás keksz elkészítése:

A lisztet, a sót, és a vajat beleöntjük egy tálba és kezünkkel lazán összedolgozzuk, amíg szemcsés állaga lesz.

Hozzáadjuk a cukrot, a levendulavirágot, még egyszer összekeverjük, majd hozzátesszük a tojást és a vizet.

Addig gyúrjuk, amíg összeáll a tészta.

Lelapítjuk, fóliába csomagoljuk és a hűtőbe tesszük fél órára.

A sütőt 180 fokra hevítjük.

Kivesszük a tésztát a hűtőből és 4-5 mm vastagságú lappá nyújtjuk.

Megszórjuk liszttel és kekszformával, vagy egy pohárral kiszaggatjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket és 12-15 percig sütjük, amíg kissé megbarnulnak.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 70 perc