Levendulazselé hozzávalók:
10 g szárított levendulaviráG
15 dkg cukor (nyers nád, nyírfa, gyümölcs)
1/2 citrom leve
4 dl víz
1/2 zacskó 3:1 dzsemfix
Levendulazselé elkészítése:
1. adjuk a levendulavirághoz a vizet és forraljuk fel, majd hagyjuk hűlni 30 percet
2. szűrjük le az aromás vizet egy lábosba, adjuk hozzá a cukrot, a citrom levét és keverjük hozzá a dzsemfixet csomómentesre
3. közepes lángon folyamatos keverés mellett forraljuk fel, majd 2-3 percig hagyjuk lobogva forrni
4. főzzük ki az üvegeket és adagoljuk tetszés szerint a zselé alapot
5. lezárás után fordítsuk fejre az üvegeket 5 percre (ezzel vákuum képződik és segíti a tartósítást), majd mehet a kamrába
Praktikák:
– a citrom és a cukor aránya ízlés szerint változtatható
– a képen látható zselé gyümölcscukorral és xilittel készült
A levendulazselé receptjét Receptműves ajánlotta!
0 hozzászólás