Levendulazselé hozzávalók:

10 g szárított levendulaviráG

15 dkg cukor (nyers nád, nyírfa, gyümölcs)

1/2 citrom leve

4 dl víz

1/2 zacskó 3:1 dzsemfix

Levendulazselé elkészítése:

1. adjuk a levendulavirághoz a vizet és forraljuk fel, majd hagyjuk hűlni 30 percet

2. szűrjük le az aromás vizet egy lábosba, adjuk hozzá a cukrot, a citrom levét és keverjük hozzá a dzsemfixet csomómentesre

3. közepes lángon folyamatos keverés mellett forraljuk fel, majd 2-3 percig hagyjuk lobogva forrni

4. főzzük ki az üvegeket és adagoljuk tetszés szerint a zselé alapot

5. lezárás után fordítsuk fejre az üvegeket 5 percre (ezzel vákuum képződik és segíti a tartósítást), majd mehet a kamrába

 

Praktikák:

– a citrom és a cukor aránya ízlés szerint változtatható
– a képen látható zselé gyümölcscukorral és xilittel készült

 

A levendulazselé receptjét Receptműves ajánlotta!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc