Libanoni töltött zöldségek hozzávalók:
padlizsán
cukkini
paprika
darált hús
rizs
kömény
fahéj
paradicsom
paradicsomlé
só cukor
arab kenyér
Libanoni töltött zöldségek elkészítése:
Személyenként vegyünk egy kisebb padlizsánt, cukkínit és paprikát. A zöldségeket bő víz alatt mossuk meg. A paprikát csumázzuk ki. A padlizsánt és a cukkínit vágjuk félbe, és távolítsuk el a felesleges magokat és zöldséghúst.
Nyers darált húst sóval, fekete borssal, őrölt római köménnyel és egy csipetnyi fahéjjal ízesítsünk. Annyi nyers rizst adjunk hozzá, hogy az állaga a töltött paprikáéhoz hasonlítson. Ezután megtöltjük a zöldségeket. A töltött zöldségeket egy mély lábosban szépen elhelyezzük. Négy-öt apróra vágott hámozott paradicsomot tegyünk hozzá.
Öntsük fel paradicsomlével. Ha nem lepi el teljesen, adjunk hozzá vizet, amit vegetával vagy zöldségleveskockával ízesítettünk. Sózzuk, és végül adjunk hozzá cukrot. Addig főzzük míg a töltelék és a zöldség puhára nem fő.
Arab kenyérrel tálaljuk.
0 hozzászólás