Lime-os rebarbara lekvár hozzávalók:
4 dl lekvárhoz
37,5 dkg rebarbara
10 dkg nádcukor (növelhető ízlés szerint)
1 lime reszelt héja és leve
1/3 csomag (kb. 9 g) Dzsemfix 3:1
2 dl víz
Lime-os rebarbara lekvár elkészítése:
Az elmosott befőttes üvegeket állítsuk egy magas falú lábosba, töltsük fel hideg vízzel (ne repedjenek el az üvegek a forralásnál) úgy, hogy ellepje a víz az üvegeket és kis lángon melegítsük forrásig a vizet (ügyeljünk rá, hogy tiszta kiszedővel emeljük ki az üvegeket).
Alaposan mossuk meg és pucoljuk meg a rebarbara szálakat, majd szeleteljük 2 cm-es darabokra egy lábosba.
Adjuk hozzá a cukrot, reszeljük rá a megmosott lime héját, majd nyomjuk rá a levét, öntsük alá a vizet és közepes-nagy lángon kezdjük el főzni, majd, ha levet engedett botmixerrel pürésítsük.
Ha forr, keverjük hozzá a dzsemfixet, forraljuk össze, majd kis lángon főzzük 4-5 percig.
A lekvárt kifőzött üvegekbe töltjük, lezárjuk (lehet fóliával is, de el is hagyható), majd meleg dunsztba (pokróc, takaró, stb.) tesszük és megvárjuk, amíg abban hűl ki, utána címkézzük és mehet a kamra polcára.
A lekvár receptet Receptműves ajánlotta.
0 hozzászólás