Linzer hozzávalók:
liszt – 30 dkg
margarin (előző este kiveszem, vagy aznap egy kicsit megolvasztom) – 20 dkg
porcukor -10 dkg
tojás sárgája – 1 db
vaníliás cukor -1 cs
citrom héja (el is hagyható) – fél db
sütőpor – 1 tk
baracklekvár (a linzerek összetapasztásához)
Linzer elkészítése:
A lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a citromhéjat összekeverem, majd hozzáadom a margarint, majd a tojássárgáját. Összegyúrom és cipót formázok belőle, melyet fóliába tekerek. 1 órára hűtőbe teszem.
Miután pihent a tészta, kettévágom, a könnyebb kezelhetőség miatt és fél cm –re nyújtom. Linzerformával kiszaggatom és előmelegített sütőben 10 percig sütöm.
Miután kihűlt baracklekvárral összeragasztom a lyukas és teli formákat.
Porcukorral meghintve tálalom.
0 hozzászólás