Linzer hozzávalók:

liszt – 30 dkg

margarin (előző este kiveszem, vagy aznap egy kicsit megolvasztom) – 20 dkg

porcukor -10 dkg

tojás sárgája – 1 db

vaníliás cukor -1 cs

citrom héja (el is hagyható) – fél db

sütőpor – 1 tk

baracklekvár (a linzerek összetapasztásához)

Linzer elkészítése:

A lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a citromhéjat összekeverem, majd hozzáadom a margarint, majd a tojássárgáját. Összegyúrom és cipót formázok belőle, melyet fóliába tekerek. 1 órára hűtőbe teszem.
Miután pihent a tészta, kettévágom, a könnyebb kezelhetőség miatt és fél cm –re nyújtom. Linzerformával kiszaggatom és előmelegített sütőben 10 percig sütöm.
Miután kihűlt baracklekvárral összeragasztom a lyukas és teli formákat.

Porcukorral meghintve tálalom.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 100 perc