Liptói szendvicskrém főtt tojással hozzávalók:
2 tojás
20 dkg liptói túró
10 dkg vaj
kis csokor metélőhagyma
egy csipet őrölt fehér bors
Liptói szendvicskrém főtt tojással elkészítése:
Először sós vízben főzzünk meg 2 tojást. Utána villával törjünk át 20 dkg liptói túrót, majd keverjünk habosra 10 dkg szobahőmérsékletű vajat. A keményre főtt tojásokat vágjuk ketté, és a sárgájukat fokhagymaprésen átnyomva dolgozzuk bele a vajba. A fehérjéiket daraboljuk kisebb kockákra, és a juhtúróval együtt adjuk a vajkrémhez.
Tegyünk még bele egy kis csokor apróra vágott metélőhagymát, egy csipet őrölt fehér borsot, és alaposan átkeverve hűtőszekrényben kb. fél óráig érleljük. Ha a túró nincs megsózva, adjunk hozzá fél mokkáskanál sót is. Szükség esetén metélőhagyma helyett apróra vágott lilahagymát is használhatunk.
A körözötthöz hasonlóan, friss kenyérszeletekre kenve, vagy félbevágott zöldpaprikákba töltve és paradicsommal díszítve, hidegen fogyasszuk. Hűtőszekrényben tároljuk.
0 hozzászólás