Liptói szendvicskrém főtt tojással hozzávalók:

2 tojás

20 dkg liptói túró

10 dkg vaj

kis csokor metélőhagyma

egy csipet őrölt fehér bors

Liptói szendvicskrém főtt tojással elkészítése:

Először sós vízben főzzünk meg 2 tojást. Utána villával törjünk át 20 dkg liptói túrót, majd keverjünk habosra 10 dkg szobahőmérsékletű vajat. A keményre főtt tojásokat vágjuk ketté, és a sárgájukat fokhagymaprésen átnyomva dolgozzuk bele a vajba. A fehérjéiket daraboljuk kisebb kockákra, és a juhtúróval együtt adjuk a vajkrémhez.

Tegyünk még bele egy kis csokor apróra vágott metélőhagymát, egy csipet őrölt fehér borsot, és alaposan átkeverve hűtőszekrényben kb. fél óráig érleljük. Ha a túró nincs megsózva, adjunk hozzá fél mokkáskanál sót is. Szükség esetén metélőhagyma helyett apróra vágott lilahagymát is használhatunk.

A körözötthöz hasonlóan, friss kenyérszeletekre kenve, vagy félbevágott zöldpaprikákba töltve és paradicsommal díszítve, hidegen fogyasszuk. Hűtőszekrényben tároljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 20 perc