Madártej hozzávalók:
1 l tej
5 tojás
200 g cukor
2 tasak vanília cukor
3 kiskanál liszt
Madártej elkészítése:
A tejet feltesszük főni 100 g cukorral és 2 tasak vanília cukorral. A tojásfehérjékből nagyon kemény habot verünk és hozzáadjuk a maradék cukrot. Mikor felfőtt a tej leszítjuk a tüzet és lassan belekanalazzuk a kemény habot. A hab darabok 2 perc alatt felfőnek és utána még 2 percig benne hagyjuk őket a tejben. Egy szűrőkanállal kiszedjük őket egy tálba. Mikor a habot belekanalaztuk, levesszük a tejet a tűzről és hagyjuk hűlni 10-15 percig. Ez idő alatt a tojássárgájákat három kiskanál liszttel összekeverjük. Mikor a tej kihűlt, hozzáöntünk egy keveset a tojássárgájhoz, hogy ugyanolyan hőmérsékletű legyen mint a tej. Keverjük amíg homogén lesz. A tejet újra feltesszük kis tűzre és jól megkeverve hozzáöntjük a tojássárgáját. Mikor kezd megvastagodni, a keveréket ráöntjük a hab darabkákra és kitesszük a hidegre.
A desszertet hidegen tálaljuk. Reszelt csokival díszíthetjük.
A madártej receptet MariaMona ajánlotta.
0 hozzászólás