Madártej torta hozzávalók:

Piskóta

25 dkg margarin

4 evőkanál porcukor

6 tojás

8 evőkanál kristálycukor

22 dkg liszt

2 kávéskanál sütőpor

4 evőkanál zsíros tej

Krém

2,5 dl  2,8%-os tej

5 tojás sárgája

1 vaníliarúd

5 dkg kristálycukor

30 dkg vaj

Díszítés

5 dkg baracklekvár

10 dkg mandula (pörkölt, szeletelt)

2 dl tejszín

15 dkg csokoládéforgács

Madártej torta elkészítése:

Piskóta

A madártej torta elkészítését a piskótával kezdjük.

A tojásfehérjéket a cukorral nem túl erős habbá verjük.

A margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját és fokozatosan a habot is.

Lazán elkeverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és tejport.

Beleöntjük a margarinnal kikent, sütőpapírral kibélelt tortaformába és előmelegített sütőben 170°C-on tűpróbáig sütjük.

A kész piskóta tetejét megkenjünk krisztálycukorral, megfordítjuk és hagyjuk kihűlni.

Krém

1,5 dl tehet 5 dkg vajjal és a kettéhasított vaniliával felforraljuk.

A maradék tejet elkeverjük a cukorral és a tojások sárgájával, és hozzáöntjük a felforralt tejhez.

Tovább melegítjük, folyamatosan keverjük. Nem szabad forralni, nehogy összefusson a tojás.

Lehűtjük a madártej krémet és kivesszük belőle a vaníliarudat.

A maradék vajat habosra keverjük és hozzáadjuk a krémet.

Összeállítás

A kihűlt piskótát két részre vágjuk és az alsót visszahelyezzük a tortaforma aljára.

Négy evőkanál vízben 4 evőkanál kristálycukrot feloldunk és meglocsolgatjuk az alsó tortalapot.

A baracklekvárt egy kicsit megmelegítjük és rákenjük az alsó tortalapra, majd rátesszük a felső lapot.

Visszahelyezzük a tortakarimát és ráöntjük a krémet. Legalább 3 órára hűtőbe tesszük.

Tálaláskor a madártej torta oldalát felvert tejszínnel díszítjük és megszórjuk száraz teflonserpenyőben megpörkölt, szeletelt mandulával. A torta tetejére csokoládéforgácsot szórunk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc