Máglyarakás meggyel hozzávalók:

10 dkg jonatán alma

1-2 db fonott kalács

5-7 dl tej

vanília  (vagy 1 csomag vaníliacukor)

dió aroma (vagy 10 dkg dió) – kihagyható

cukor ízlés szerint

5 db tojás

15-20 dkg magozott meggy

vaj a tepsi kenéséhez

házi szilvalekvár

Máglyarakás meggyel elkészítése:

Az egy nappal ezelőtt feldarabolt és megszikkadt kalácsokat fogom használni.

A tojásook sárgáját szétválasztom a fehérjétől. A sárgáját cukorral (kb. 10 dkg) kikeverem, és beleteszem az aromát. A tejet meglangyosítom, és ráöntöm a tojásos masszára. A kalácsokat átitatom vele, és kirakom a tepsi alját az átitatott kaláccsal. Erre jön a lekvár, a darált dió és a lecsepegtetett, magozott meggy. Majd még egy sor kalács, majd egy kis finom szilvalekvár és a nagyon vékonyra szeletelt almával letakarom. Ha a tej kimarad, ráöntöm.

Berakom a sütőbe 30 percre. 30 perc után felverem a tojsfehérjét, becukrozom (de keverhetünk bele a lekvárból is) és rásimítom a rakás tetejére. Ezután még addig sütöm, míg a teteje szép barnás nem lesz.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc