Magyaros gombaleves laskából hozzávalók:

4 személyre:

1 vöröshagyma

15 dkg laska

gomba

1 sárgarépa

1 kis darab fehérrépa

1 evőkanál liszt

0,5 dl olaj

só, bors

kömény

fűszerpaprika

1 csokor petrezselyemzöld

1 gerezd fokhagyma

1,5 l húsleves (kockából)

Magyaros gombaleves laskából elkészítése:

A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, fűszerezzük.

Kevés vízzel felöntjük, majd beletesszük a kis kockára darabolt gombát, sárgarépát és gyökeret, a finomra vágott petrezselyemzöldet.

Felöntjük húslevessel és puhára főzzük.

A gombalevest zsemle színű rántással berántjuk, kiforraljuk. Betétként vajas galuskát adhatunk hozzá.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc