Magyaros krumplileves hozzávalók:
4 személyre:
40 dkg burgonya
2 evőkanál liszt
3 evőkanál olaj
5 dkg lecsó
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
petrezselyem
fűszerpaprika
kömény
só
Magyaros krumplileves elkészítése:
A megtisztított, megmosott burgonyát vágjuk kockákra, s másfél liter hideg sós vízben – a meghámozott, de egyben hagyott vöröshagymák társaságában – tegyük fel főni.
Közben készítsünk zsemleszínű rántást, s azt ízesítsük fűszerpaprikával, őrölt köménnyel, zúzott fokhagymával és finomra vágott petrezselyemmel.
A végén engedjük fel hideg vízzel, adjuk hozzá a lecsót és a tűzről levéve keverjük simára. Amikor a burgonya megfőtt, sűrítsük be a levest, s még egyszer forraljuk össze.
0 hozzászólás