Magyaros krumplileves hozzávalók:

4 személyre:

40 dkg burgonya

2 evőkanál liszt

3 evőkanál olaj

5 dkg lecsó

2 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

petrezselyem

fűszerpaprika

kömény

Magyaros krumplileves elkészítése:

A megtisztított, megmosott burgonyát vágjuk kockákra, s másfél liter hideg sós vízben – a meghámozott, de egyben hagyott vöröshagymák társaságában – tegyük fel főni.

Közben készítsünk zsemleszínű rántást, s azt ízesítsük fűszerpaprikával, őrölt köménnyel, zúzott fokhagymával és finomra vágott petrezselyemmel.

A végén engedjük fel hideg vízzel, adjuk hozzá a lecsót és a tűzről levéve keverjük simára. Amikor a burgonya megfőtt, sűrítsük be a levest, s még egyszer forraljuk össze.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc