Magyaros makaróni hozzávalók:
3 ujjnyi szelet császárhús
50 dkg sertéscomb
1 fej vöröshagyma
2 cikk fokhagyma
1 evőkanál pirospaprika
só
2 db zöldpaprika
1 db paradicsom
60 dkg makaróni
12 dkg reszelt sajt
Magyaros makaróni elkészítése:
A császárszalonnát kockára vágjuk, zsírjára sütjük, hozzáadjuk a szintén apróra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, majd ha már kész a pörköltalap, jöhet a kockára vágott sertéscomb, a fokhagyma, a só és kis adagokban a víz.
Ha elkészült a pörkölt, adjuk hozzá a karikára vágott zöldpaprikát és a paradicsomot.
Főzzük ki a makarónit, majd ha leszűrtük, keverjük össze a pörkölttel.Öntsük jénai edénybe, szórjuk meg reszelt sajttal és süssük forró sütőben kb. 20 percet.
0 hozzászólás