Máj hagymával és burgonyával hozzávalók:

400 g csirkemáj

3  nagy hagyma

1 kis csésze vörös bor

1 evőkanál méz

½ csésze liszt

7 főtt burgonya

bors

Máj hagymával és burgonyával elkészítése:

Megmossuk a májat, majd kettőbe vágjuk őket és kb 1 órára tejben áztatjuk. Közben megpucoljuk a hagymát és 2 evőkanál olajban megsütjük. Mikor megüvegesedett, hozzáadjuk a mézet és a vörösbort. Magas tüzön főzzük tovább, amíg elfő a leve. Elzárjuk a tüzet és a hagymát a serpenyőben hagyjuk, hogy melegen maradjon. Leszűrkük a májat, megsózzuk és borsozzuk, majd megforgatjuk lisztben. Egy serpenyőben olajat forrósítunk és darabonként megsütjük a májat. 3-4 percig sütjük mindkét oldalát, folyamatosan forgatva.

A forró májat félbevágott főtt burgonyára helyezzük és a tetejére egy-egy szelet hagymát teszünk.

A máj hagymával és burgonyával receptet Seima ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc