Máj hagymával és burgonyával hozzávalók:
400 g csirkemáj
3 nagy hagyma
1 kis csésze vörös bor
1 evőkanál méz
½ csésze liszt
7 főtt burgonya
só
bors
Máj hagymával és burgonyával elkészítése:
Megmossuk a májat, majd kettőbe vágjuk őket és kb 1 órára tejben áztatjuk. Közben megpucoljuk a hagymát és 2 evőkanál olajban megsütjük. Mikor megüvegesedett, hozzáadjuk a mézet és a vörösbort. Magas tüzön főzzük tovább, amíg elfő a leve. Elzárjuk a tüzet és a hagymát a serpenyőben hagyjuk, hogy melegen maradjon. Leszűrkük a májat, megsózzuk és borsozzuk, majd megforgatjuk lisztben. Egy serpenyőben olajat forrósítunk és darabonként megsütjük a májat. 3-4 percig sütjük mindkét oldalát, folyamatosan forgatva.
A forró májat félbevágott főtt burgonyára helyezzük és a tetejére egy-egy szelet hagymát teszünk.
A máj hagymával és burgonyával receptet Seima ajánlotta.
0 hozzászólás