Májas hurka hozzávalók:

1 kg rizs

1/2 kg sertésmáj

1/2 kg tüdő

1,5 kg fej

1 szív

300 g tokaszalonna

vastagabb sertésbél

1 hagyma

só, bors

kakukkfű

majoránna

Májas hurka elkészítése:

A húst, a szívet, a tüdőt és 150 g tokaszalonnát megfőzzük. Mikor félig megfőttek, bele tesszük a májat is.

A rizst külön főzzük meg.

A 150 g tokaszalonnát megsütjük, és egy hagymát is üvegesre pirítunk. Mikor minden megfőtt, hagyjuk kihűlni, ledaráljuk és összekeverjük a sült szalonnával, a hagymával és a rizzsel.

Sóval, borssal, kakukkfűvel és majoránnával fűszerezzük, jól összedolgozzuk vigyázva, hogy a rizs ne törjön nagyon össze.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc