Májas hurka hozzávalók:
1 kg rizs
1/2 kg sertésmáj
1/2 kg tüdő
1,5 kg fej
1 szív
300 g tokaszalonna
vastagabb sertésbél
1 hagyma
só, bors
kakukkfű
majoránna
Májas hurka elkészítése:
A húst, a szívet, a tüdőt és 150 g tokaszalonnát megfőzzük. Mikor félig megfőttek, bele tesszük a májat is.
A rizst külön főzzük meg.
A 150 g tokaszalonnát megsütjük, és egy hagymát is üvegesre pirítunk. Mikor minden megfőtt, hagyjuk kihűlni, ledaráljuk és összekeverjük a sült szalonnával, a hagymával és a rizzsel.
Sóval, borssal, kakukkfűvel és majoránnával fűszerezzük, jól összedolgozzuk vigyázva, hogy a rizs ne törjön nagyon össze.
0 hozzászólás