Májas hússal töltött gomba hozzávalók:
100 g darált hús
4-5 csirkemáj
1 kisebb fej hagyma
1 nyers tojás
250 g gomba
1 evőkanál tejföl
apróra vágott zöldfűszerek
1 evőkanál vaj
só, őrölt bors
Májas hússal töltött gomba elkészítése:
Nagyobb fejű gombákat választunk ki, többször átmossuk, lecsorgatjuk őket és levesszük a szárakat.
A szárakat apróra vágjuk és összekeverjük a hússal, a tojással, a zöldfűszerrel és a forró, vékony szeletekre vágott, főtt májjal.
A keveréket alacsony lángon megdinszteljük és megtöltjük vele a gombafejeket.
Egy tepsit kivajazunk, belehelyezzük a megtöltött gombafejeket és betesszük fél órára az előmelegített sütőbe. Tányérra tesszük, közzé helyezünk vajban megpirított máj darabokat és melegen tálaljuk.
0 hozzászólás