Májfasírt hozzávalók:

50-60 deka máj

1 fej hagyma

1 nagy szelet kenyér

2 tojás

4 evőkanál olaj

2 evőkanál zsemlemorzsa

2 evőkanál liszt

só, bors

aprított leveles zöldség

Májfasírt elkészítése:

A májat megfőzzük, hagyjuk kihűlni, majd a húsdarálón a hagymával, a beáztatott és lecsöpögtetett kenyérrel együtt kétszer ledaráljuk.

Ezután hozzáadjuk a nyers tojást, a sót, a borsot, meg a leveles zöldséget, és jól elvegyítjük.

Dió nagyságú gombócokat formázunk belőle, majd a fasírtokat tojásba mártjuk, előbb lisztbe majd zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban megsütjük.

Hidegen vagy melegen, burgonyával és zöldsalátával tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc