Májgombóc leves galambhúsból hozzávalók:

4 személyre

1 konyhakész galamb

30 dkg vegyes zöldség

5 dkg vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

5 db csiperkegomba

5 dkg rizs

8 szem bors

2 tojás

1 dkg ételízesítő

1 csokor petrezselyemzöld

5 dkg szárnyasmáj

Májgombóc leves galambhúsból elkészítése:

Az előkészített galambot kettévágjuk, majd megtisztított, nagyobb darabokra szelt zöldségekkel együtt lábasba rakjuk.

Felengedjük hideg vízzel, betesszük a vöröshagymát, a gombát és a fokhagymát, majd ételízesítővel, sóval, borssal fűszerezzük.

Lassú tűzön készre főzzük, tetejét közben többször lehabozzuk, végül leszűrjük.

A szárnyasmájat összevagdossuk, összekeverjük a megfőtt rizzsel, a tojásokkal és a finomra vágott petrezselyemzölddel, majd megsózzuk.

Kisebb gombócokat formázunk belőle és sós vízben kifőzzük.

A májgombócokat leszűrjük és a csíkokra vágott galambmellel együtt levesescsészékbe osztjuk.

Rámerjük a forró levest, és azonnal kínáljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc