Májjal töltött gomba hozzávalók:

20 dkg csirkemáj

5 db gomba

0.5 fej vöröshagyma

balzsamecet

1 evőkanál olaj

1 teáskanál majoránna

0.5 teáskanál bors

rozmaring

Májjal töltött gomba elkészítése:

Első hallásra (legalább is nekem) nagyon furcsa étel volt, mert a gombákat nyersen kell megenni. De kezdjük az elején.

A hagymát apróra vágjuk, majd a májat is falatnyi nagyságúra.

A hagymát elkezdjük dinsztelni az olajban, éppen, hogy elhalványul rádobjuk a májat is.

Megszórjuk majorannával, borssal.

Amint megsűlt a máj, félrehúzzuk.

A szép nagy gombafejeket megtisztítjuk és egy tányérra tesszük.

Egy kevés balzsamecetet vízzel, rozmaringgal, sóval összekeverünk és ráöntjük a gombákra.

A gombák kalapjába belekanalazzuk a májat.

Nagyon gyorsan (kb. 10 perc alatt) elkészül, fogyókúrázók is fogyaszthatják és nagyon finom.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 20 perc