Májjal töltött gomba hozzávalók:
20 dkg csirkemáj
5 db gomba
0.5 fej vöröshagyma
balzsamecet
1 evőkanál olaj
1 teáskanál majoránna
0.5 teáskanál bors
rozmaring
só
Májjal töltött gomba elkészítése:
Első hallásra (legalább is nekem) nagyon furcsa étel volt, mert a gombákat nyersen kell megenni. De kezdjük az elején.
A hagymát apróra vágjuk, majd a májat is falatnyi nagyságúra.
A hagymát elkezdjük dinsztelni az olajban, éppen, hogy elhalványul rádobjuk a májat is.
Megszórjuk majorannával, borssal.
Amint megsűlt a máj, félrehúzzuk.
A szép nagy gombafejeket megtisztítjuk és egy tányérra tesszük.
Egy kevés balzsamecetet vízzel, rozmaringgal, sóval összekeverünk és ráöntjük a gombákra.
A gombák kalapjába belekanalazzuk a májat.
Nagyon gyorsan (kb. 10 perc alatt) elkészül, fogyókúrázók is fogyaszthatják és nagyon finom.
0 hozzászólás