Majonéz hozzávalók:

2 tojássárgája

1,5 dl olívaolaj (esetleg napraforgóolaj)

egy teáskanálnyi mustár

só, egy csipetnyi cayenne bors (vagy fehér bors)

2 evőkanálnyi citromlé

Majonéz elkészítése:

A tojás hideg sárgájához folyamatos keverés közben csepegtesd hozzá az olajat. (Az is jó, ha géppel dolgozod össze.)

Ha a tojás elnyelte az olajat, add hozzá a mustárt, cayenne borsot, sót, citromlevet és az egészet keverd simára.

A tojáshoz először a mustárt add hozzá, s csak utána az olajat. Így – legyen az olaj hideg vagy meleg, adagold gyorsan vagy lassan – a siker biztos: a majonéz nem esik szét.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 20 perc