Majonézes articsókasaláta hozzávalók:

30 dkg articsóka

tartármártás

Majonézes articsókasaláta elkészítése:

30 dkg szárától és vékony külső leveleitől megfosztott articsókát mossunk meg, majd a leveleinek a hegyét vágjuk le, az alját pedig hámozzuk meg. (A szárát ne metsszük le, hanem tépjük ki a torzsájából, mert így nem lesz keserű a saláta.) Ezután sós vízben főzzük puhára.

A különleges ízek kedvelői kevés petrezselymet vagy fokhagymát is tehetnek a főzővízbe. Végül szűrjük le, és kisebb darabokra vágva keverjük össze fél adag tartármártással. Ha nem elég zsenge, akkor a levélpikkelyekről hántsuk le a puhára főtt zöldséget, amíg a torzsájához érünk.

Az articsóka “szíve” ugyanis minden esetben könnyen vágható, és komplikációmentesen fogyasztható. Hűtőszekrényben másnapig érleljük, és hidegen tálaljuk.

Lehet gombát keverni a salátába és tésztával fogyasztani.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc