Majonézes babsaláta hozzávalók:

200 g főtt fehér bab

2 vastag szelet füstölt bélszín vagy sonka

2 savanyú uborka

4 fokhagymagerezd

egy tojás sárgája

150 ml olaj

1 kiskanál mustár

Majonézes babsaláta elkészítése:

A tojás sárgájából, a mustárból és az olajból majonézt készítünk, ízlés szerint sózzuk.

Két evőkanál vízzel, vagy egy evőkanál joghurttal kissé felhígítjuk.

A savanyú uborkát nagyon vékony szeletekre vágjuk és hozzáadjuk a majonézhez a zúzott fokhagymával együtt.

Darabokra vágjuk a füstölt húst (vagy sonkát), és összekeverjük a főtt babbal. Összekeverjük az uborkás majonézzel és negyedórára hűtőbe tesszük

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc